5.6.13

Motanie sa po farmách

Navštívili sme, vraj známu a vychvaľovanú farmu v Bojnej. Pre deti fajn, ale taký priemer. Farma, či ranč. Symbolické vstupné 1Eur sa majiteľom vráti na jedle. Dá sa tu aj rybárčiť, všetko dodajú. Aj rybu k háčiku. Vyjde to draho. Len grilovanie je za 4Eur. Hrala tam živá kapela. Guláš, čo noty dali. Cmorík, Smokie, ľudovky. Vypelichaný, starý lev na ostrove uprostred farmy. Namiesto jazveca potkany. Opice, srandovné sliepky, teda jedna. Makakom chutí aj mrkva. Motajúce sa husy. Nebol som si istý, či vidím soba alebo jeleňa. Mladé parožie z plyšu patrilo jeleňovi. Sympatické lamy s afro účesom. Mula alebo somár-pre mňa jedno. Otvorené ovce v košiari, gániaci baran. Potulujúci sa poníci. On a ona. Ona v druhom stave, on nadržaný. Nečudujem sa. Jemu uplietli nepodarené decká vrkoč.  Malé zajačiky, muciny. Kôň, ktorý mal dosť vozenia za celý deň, prskal. Dievča dráždiace psa. A unudený tiger. Toho dievča nedráždilo, z jeho výrazu by sa ani nedal. Malá sa neudržala na lanovke a spadla na riť. Baby si nakoniec dali hranolky. Tie isto zaberú.
Boli sme aj na menšej farme Etelka na prašnických kopaniciach. Lenivci sa môžu pokúsiť vyjsť tam autom, dobroduhovia po oraniciach. My sme šli hore po ceste pešibusom s vôňou hríbov a nevyhnutnými keksíkmi a džúsom. Farmu má známy hospodár (tiež pokrývač) z TV Narkóza Martin Bagár. Čo televízni farmári nepojedli, divák tu zbadá. Má tam aj vzácne kravy, ktoré neznajú mravy a mohli sa na nás doslova vysrať. Veď nemáme sa pri nich hrať. Malé obdivovali prežúvajúcu kozu. Bola to tá Etelka? Aby sme ju poznali mala by ju zobrať telka. Potom, čo nohy malo, zutekalo a čo nevládalo, v bahne sa váľalo. Kúpili sme si kravský syry, celkom chutné. Deti zase stískali kozliatko ukrutne. Vrchol farmárovho chovateľstva, kôň sa neukázal. Vraj za kopcom iné lúky spásal. Šli sme teda za ten kopec, že ho zrieme, ale tam len prasa v špine o5 drieme.
A jediný kôň, čo v tej Podkylave bol pľuje, erdží, očami blýska. Malá plače, musím ju viac na rukách stískať. Radšej na trampolínu skákať a potom s revom domov sa pratať.

Žiadne komentáre: