10.11.09

Po dvadsiatich rokoch

Čo by sa stalo, keby nebola nežná revolúcia a stále vládla robotnícka trieda ? Súdruh prezident R. Schuster vymenoval na XXI. zjazde KSČ v r.2006 nového generálneho tajomníka ÚV KSČ súdruha Miroslava Štěpána. Taktiež ÚV KSČ na tomto zasadaní schválilo programové vyhlásenie na ďalšiu päťročnicu. Na mimoriadnom novembrovom zasadaní ÚV KSČ bol predsedníctvom komunistickej strany na čele so súdruhom V. Biľagom odsúdený pokus o zvrhnutie socialistického usporiadania v ČSSR disidentskými skupinami zo západu v novembri 1989. Prítomní súdruhovia odlhlasovali predĺženie bratskej pomoci sovietskch vojsk na ďalších 10 rokov a na rakúskych a nemeckých hraniciach vybudovanie kamerového systému.
V. Havel a J. Čarnogurský boli po 20-ročnom výkone trestu odnatia slobody za pokus o prevrat a poškodzovanie majetku v socialistickom vlastníctve prepustení z väzenia.

Najnovšie správy z ČTK hovoria, že aj imperliastické USA smerujú k socializmu. Včera bola demonštrácia vo Washingtone, kde státisíce ľudí protestovalo proti politike B.Obamu. Protest koordinovala komunistická strana a presadzuje dôkladnejšiu reformu zdravotníctva.
Predseda KSS súdruh Peter Colotka navštívil JRD v Slovenskom Pravne. Vyhlásil, že úspechy dosiahnuté na úseku poľnohospodárstva sú úspechmi i ostatných odvetví a hlavne úspechmi našej robotníckej triedy. Dobré výsledky dosahované na úseku živočíšnej výroby umožnili v roku 2009 v nákupe všetkých živočišných výrobkov prekročiť úlohy stanovené plánom 13. päťročnice na rok 2011. Bola stanovená úloha zvýšiť za päťročnicu poľnohospodársku výrobu v JRD o 14 %.
Túto sobotu sa celá republika chystá na 48. ročník Zlatého slávika. Potvrdí svoje víťaztvo Karel Gott a Marika Gombitová z predchádzajúcich rokov ? Tento rok bude prevratná novinka-hlasovanie aj pomocou SMS.
Zo ZDŠ som sa rozlúčil vystúpením na spartakiáde v júni 1990. Vstúpil som do Svazarmu. Po učňovke som narukoval na dva roky do Žatca. Bol som dobrý zväzák a mal som dobrý kádrový posudok. Nič mi teda nebránilo vyštudovať aj vysokú školu. V národnom podniku, kde pracujem v rámci päťtorčnice zaviedli sieť, kde sú prepojené viaceré počítače v ČSSR. Zatiaľ ju má iba námestník. Na zasadnutí ROH súdruhovia prisľúbili splniť plán 13. päťročnice na 110%.
Od podniku som po päťročnom čakaní dostal pred 3 rokmi malý byt. Za mladomanželskú pôžičku sme si kúpili prvý LCD televízor na sídlisku. Minulý rok sme dcérku uvítali na Mestskom národnom výbore do života. Hneď sme jej aj začali ukladať na vkladnú knižku po 200Kčs ročne. Tento rok sme si našetrili na prehrávač kompaktných diskov International, ktorý sme si kúpili v Tuzexe za 500 bonov. Konečne môžeme vyhodiť gramofón. Budeme mať pekný vianočný darček. Už som si kúpil aj svoj prvý disk, súrodencov Hečkovcov. Nemohol som odolať rececnzii v časopise Svet socializmu. Ešte si plánujeme kúpiť koberec do spálne a rodičia nám kúpia prenosný telefón z Tesly. Takže na Mikuláša nám zvýši asi len na žuvačky Pedro a pre malú Marína kekse. Pre ňu kúpime pod stromček drevené kocky a vĺčika. Sestra, ktorá emigrovala do Anglicka jej chce poslať LEGO. V budúcom roku začíname štetriť na nové auto ŠKODA 155GLS. Starý Favorit po rodičoch dosluhuje. Z ROH mi sľúbili budúci rok aj rodinnú rekreáciu v Tatrách. Na čase, veď platím za členské známky od r.2000 už 50Kčs. Podal som si prihlášku na VUML (Večerná univerzita marxizmu-leninizmu). Svitá mi sľubná kariéra. Dnes majú dostať kubánske mandarínky (tento rok sľubila vláda 1,5kg pre rodinu) a nové exotické ovocie, tuším sa volá liči a je od súdruhov z Číny. Preto rýchlo dopíšem tento článok v T602, vypínam svoj počítač z JZD Slušovice TNS 2000 a utekám sa postaviť do radu k Jednote. Ešte šťastie, že sa nás hospodárska kríza netýka!

Žiadne komentáre: