12.2.13

Fantastická štvorka naživo v akcii

Samé päťročnice tento rok. 5 ročný plán šetrenia, 5 ročný Barrosov plán, 5 ročná snehová nádielka.
Už je to ako za boľševika a RVHP. O inej päťročnici však budem písať. Dnes je deň len pre moju princezničku a kráľovnú všech moří.
S jedením je to beh na dlhé trate. Bojuje s jedlom a my spolu s ňou. Všetko možné ju zaujíma. Vie sa aj sama najesť, ale radšej si zavolá jedného z nás. Len výnimočne zje skôr ako mladšia.
Zo škôlky má oplzlé reči ako "Ja nebudem pozerať." "Ja nechcem hento a toto". Čím je na ňu mama lepšia, tým je ona horšia, papulnatejšia.
S mladšou sa vie viac zabaviť, upútať. Dlhé debaty vedieme o nadpozemských a podpozemských veciach, teda nebi a pekle. Snažíme sa celá rodina v tých rozprávkach zosúladiť a nezamotať. Každý vie, o čom ten predtým hovoril, aby nadviazal. Večerné rozhovory nahradili rozprávky. Žeby ju knihy bavili?
V triede je najmenšia. Dvakrát ani nemá byť po kom vysoká. Pri kúpaní sme sa vrátili do cirkusu spred roka. Pokusy o vytretie vlastného zadku končia žalostne a tejto nevďačnej úlohy sa  stále ujímajú rodičia.
Kreslenie sa zlepšilo, už sú tam tvary. Najviac teraz kreslí čertov.
Dnes bola prvýkrát oslava s kamoškami. Vytvorili si fantastickú štvorku, ktorá tam vystrája. Teraz nám to prišli predviesť domov. Učiteľka mala zoznam, ktoré deti mamina vyzdvihne. Už zdola som počul vreskot, škrekot, a keď som otvoril dvere vyvalila sa na mňa mätež zvukov píšťaliek a kopa deciek. Sviečky na torte sme zapaľovali a sfukovali aspoň 5x. Všetky to museli vyskúšať. Najviac času im však zabralo skúšanie kostýmov. Dnes mali totiž aj karneval, a tak si dotrepali masky zo škôlky. Naháňanie, spievankovo ich bavilo chvíľu, ale šaty prehadzovali stále. Tortu "oprplali", špeciálne vykrajované jednohubky načali, ovocia sa nedotkli. Najviac zjedla najmenšia. Pripili sme si divným detským šampanským. Pili ešte čaj a džús. Pekná kombinácia. O šiestej si mamy prišli pre ratolesti a oslava skončila. Takže našej malej do ďalších päťročníc veľa zdravia a sily, menej nervov.

Žiadne komentáre: