12.8.11

Úschovňa nesplnených snov. Niečo ako malé, súkromné modré z neba. Pre každého, bez televízie. Bola by to kamenná budova, kde by sme si odkladali naše sny na dobu, keď si ich môžeme splniť. V jednotlivých miestnostiach skryjeme tie deti duše pred svetom. Tam by sme boli skutočne slobodní. Nikto alebo málo kto by o nich vedel. Alebo tam budeme chodiť snívat do tých izieb. Budú tam odložené trebárs aj fyzicky. Hoci dostať tam taký Mount Everest, veru neviem. Možno ešte tak človeka, ktorého túžime stretnúť. Možno by to ani nebol obchod, ale veľký "dreampark" ako sa dnes moderne hovorí. Hovorí sa, že kde sú sny, vyrastú ruže. To by bola záhrada v okolí!
Do úschovne by sa prijímali iba sny ľahko prenosné, ktoré svojim obsahom neporania iných ľudí
alebo nepoškodia ostatné sny. Takže žiadne:
- sny o drahých kovoch, ceninách a peniazoch,
- sny výbušné, ľahko vznetlivé, samozápalné, jedovaté, požierajúce dušu alebo rádioaktívne,
- sny prevyšujúce možnosti, charakter človeka (napr. schudnúť, prestať slopať),
- nadmerne hlúpe sny a rojčenie (napr. poskladať sa do akvária alebo kotúľať sa hore schodmi),
Na sny vydá úschovňa snívajúcemu úschovný lístok. Neplatilo by sa nič. Veď cenou človeka je jeho sen. Poisťovňa šťastia v reálnej podobe. Nový kšeft pre poistovne.
Snívajúci je povinný vo vlastnom záujme chrániť svoje sny tak, aby nedošlo k ich strate, zneužitiu a odcudzeniu. Úschovňa ponechá sen v úschovni počas života snívajúceho pokiaľ si ho nesplní. Teda by nikdy neskrachovala a netrpela nedostatkom snov. Úschovňa nesplnených snov, či sklad zatúlaných vecí. Len taká myšlienka. Nám však zostáva snívať len v rozprávkach alebo v básniach.
Je veľa príbehov o láskou zlomených srdciach, ale skutočne sa to srdce zlomí, ktorému vezmú jeho sen. Nech je o čomkoľvek.


Žiadne komentáre: